De overkoepelende organisatie Vereniging Zeeland Atletiek (VZA) in regio 11 heeft dezer dagen de kalender 2021 vastgesteld van de weg- en veldwedstrijden.

Daaruit blijkt, dat de atletiekverenigingen uit regio 11 (Zeeland/Flakkee) alles in het werk stellen om de Zeeuwse crosscompetitie 2020/2021 te laten doorgaan.

Wedstrijden die voor dit jaar op de agenda stonden, maar door corona moesten worden afgelast, zijn doorgeschoven naar nieuwe data in januari en februari. Dat geldt onder meer voor onze eigen Inkelcross.

Uiteraard moet de crosscompetitie-agenda met enige terughoudendheid worden bekeken: niemand weet hoe het coronavirus zich de komende maanden zal ‘gedragen’.

Voorlopig zijn de volgende data vastgesteld:

  • 09 januari Moerschanscross, Hulst, RKHAV
  • 16 januari Deltacross, Westenschouwen, Delta Sport
  • 23 januari Elderschanscross, Aardenburg, Wielingen
  • 30 januari Scheldesportcross (tevens ZK), Westdorpe, Scheldesport
  • 06 februari Grevelingencross, Bruinisse, MSV en AV Flakkee
  • 20 februari Den Inkelcross, Kruiningen, AV’56
  • 27 februari Kustcross, Vlissingen, Dynamica

Zoals gebruikelijk organiseert elke vereniging uit regio 11 één wedstrijd. Om in het eindklassement te komen, moeten inschrijvers (althans de volwassenen) minimaal deelnemen aan vijf van de zeven wedstrijden.

De inschrijving wordt binnenkort opengesteld (www.inschrijven.nl).

Nieuw dit jaar is, dat de tijdwaarneming geschiedt met de nieuwe apparatuur van AV’56. Onze apparatuur wordt bij alle crossen van de crosscompetitie ingezet, in samenwerking met vrijwilligers van de organiserende vereniging.

 

 

FOTO: Onder het toeziend oog van het publiek is Boris de Bruijn op weg naar de finish: Inkelcross van vorig jaar (Foto: Huib Boogert).

 

Share this post