Op haar Facebooksite doet ons lid Monique Verschuure een boekje open over het zwaarste jaar uit haar leven. Ze vertelt daarin, dat ze precies een jaar geleden werd geveld door corona en welke onvoorstelbare consequenties dat had voor haar sportief en zakelijk leven.

Met behulp van bevriende zijde maakte ze een compleet verslag vanaf maart 2020. Dat was de maand waarin ze nog volop bezig was met haar training (gericht op het winnen van de Kustmarathon). Dat was ook de maand, dat de horeca in ons land dicht moest (Monique exploiteert brasserie De Sportvisser in Yerseke).

Dat was dus ook de maand, die voor haar een meer dan ellendig jaar inluidde. Het begon met een verkoudheid en een bonkend hoofd. Het vervolgde met angstige nachten, waarin ze snakte naar adem. Toen de zwaarste maanden voorbij waren, moest ze dealen met de aanhoudende naweeën.

We gaan hier niet het hele verhaal doen. Maar het relaas eindigt met de pogingen van een onverwoestbare en onverzettelijke Monique, die haar sport weer oppakt en plannen maakt voor de toekomst (waarbij ze eerder denkt aan 2022 dan aan 2021).

Haar ervaringen zijn hier te lezen: https://prorunning.nl/een-lastig-jaar/

 

 monique corona 2021

FOTO: Monique (Foto: Rinus de Bel).

 

Share this post